• Incl.Excl.
    BTW
  • 0
  • Incl.Excl.
    BTW
  • 0
    Voor 15.00 Besteld, Vandaag verzonden!
    Gratis Verzending Vanaf €60(NL) - €75(BE)
    Snel contact via whatsapp +31657803629

    Door Pierre Kilkens, 21 juli 2023

    Hoe moet je een aanhangwagen aankoppelen?

    De Voorbereiding

    Voordat je begint, moet je de juiste documentatie en vergunningen hebben, afhankelijk van de regels in jouw regio. Kies ook het juiste trekkende voertuig met voldoende trekkracht en controleer de aanhangwagen op eventuele schade of slijtage. Zorg ervoor dat banden op de juiste spanning zijn en dat de verlichting goed werkt.

    De Koppeling

    Wanneer je klaar bent om de aanhangwagen aan te koppelen, plaats deze dan op een vlakke ondergrond achter het trekkende voertuig. Duw de trekhaak van het voertuig in de koppeling van de aanhangwagen en vergrendel deze stevig. Gebruik een borgpen of -clip om de koppeling te beveiligen. Sluit vervolgens de elektrische aansluitingen aan, inclusief verlichting, remmen en signalen.

    Controleer de Verbinding

    Voordat je vertrekt, controleer zorgvuldig de verbinding tussen het trekkende voertuig en de aanhangwagen. Geef een stevige ruk aan de koppeling om te controleren of deze goed vastzit. Laat iemand anders de verlichting op de aanhangwagen controleren terwijl jij de signalen in het trekkende voertuig bedient. Test ook de remmen om ervoor te zorgen dat ze goed reageren.

    Aanhangwagen koppelen

    Overbelasting Voorkomen

    Een veelvoorkomende fout is de overbelasting van de aanhangwagen. Zorg ervoor dat de lading binnen het laadvermogen van de aanhangwagen valt en dat deze gelijkmatig verdeeld is. Bevestig de lading stevig om verschuiving tijdens het rijden te voorkomen.

    Veilig Rijden

    Eenmaal op de weg zijn er enkele belangrijke overwegingen:

    • Wees voorzichtig bij het accelereren en remmen, omdat een aanhangwagen de remafstand van je voertuig kan beïnvloeden.
    • Verwacht veranderingen in het rijgedrag vanwege de aanhangwagen, vooral in bochten.
    • Gebruik je spiegels regelmatig om de aanhangwagen in de gaten te houden en pas je snelheid aan wanneer dat nodig is.
    • Rijd defensief, omdat andere weggebruikers mogelijk niet op de hoogte zijn van je aanhangwagen.

    Op zoek naar aanhanger onderdelen?

    Mijn naam is Pierre Kilkens, geboren en getogen in Nijmegen. Het handelen zit in mijn bloed en ik had al jong de droom om ooit een eigen onderneming te starten. Mijn interesse (mede vanuit mijn werkverleden) ligt in de aanhanger onderdelen. Eind 2020 ben ik gestart met het realiseren van mijn webshop. Sinds 4 januari 2021 is “JapiTrailerparts” online en zijn de eerste verkopen een feit.

    Doel van “JapiTrailerparts” is het bedienen van de particuliere markt. Ik heb inmiddels een groot netwerk aan contacten en leveranciers opgebouwd. Daarom ben ik in staat een mooi programma aan te bieden van alle onderdelen die op en rondom een aanhanger zitten. Ik bied op mijn webshop originele onderdelen aan van gerenommeerde merken zoals Alko, Knott, BPW en Aspöck. Tevens bied ik no-name artikelen aan van hoge kwaliteit. U kunt zelf uw keuze hierin maken. 

    Staat een artikel dat u zoekt niet in de webshop? Stuur een bericht of neem telefonisch contact met mij op. Ik ga dan op zoek naar het door u gewenste artikel, niets is onmogelijk!

    Klanttevredenheid staat bij mij voorop en ik hecht waarde aan een goede service. U kunt mij telefonisch bereiken voor een goed advies of om uw vragen te beantwoorden.

    Laat een reactie achter

    Comment form Text

    * Verplichte velden
    Vergelijk 0

      Voeg nog een product toe (max. 5)

      Start vergelijking

      Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »