• Incl.Excl.
    BTW
  • 0
  • Incl.Excl.
    BTW
  • 0
    Voor 15.00 Besteld, Morgen in huis! ( m.u.v. )
    Gratis Verzending Vanaf €60(NL) - €75(BE)
    Snel contact via whatsapp +31657803629

    Door Pierre Kilkens, 29 februari 2024

    Moet een aanhanger APK gekeurd worden?

    Als trotse eigenaar van een aanhanger weet je hoe belangrijk het is om deze in topconditie te houden. Niet alleen voor de veiligheid op de weg, maar ook om te voldoen aan de wettelijke eisen. Een vraag die vaak naar voren komt, is: "Moet een aanhanger APK gekeurd worden?" In deze blog duiken we diep in dit onderwerp, speciaal voor jou, zodat je precies weet waar je aan toe bent. Laten we beginnen met de basis.

    Wat is APK?

    APK staat voor Algemene Periodieke Keuring, een in Europa verplichte keuring ter bevordering van de verkeersveiligheid en ter bescherming van het milieu. Tijdens een APK wordt jouw voertuig gecontroleerd op diverse punten, waaronder veiligheid en emissie.

    Moet Jouw Aanhanger een APK Ondergaan?

    Het antwoord op deze vraag hangt af van een aantal factoren, zoals het type aanhanger dat je bezit en het gebruik ervan. In Nederland zijn de regels voor aanhangerkeuringen specifiek en niet altijd direct duidelijk. Daarom breken we het voor je af.

    Aanhangers en de APK-Plicht

    Over het algemeen zijn aanhangers in Nederland vrijgesteld van de APK-plicht. Dit betekent dat de meeste particuliere aanhangers en trailers geen periodieke keuring hoeven te ondergaan zoals auto's. Er zijn echter uitzonderingen op deze regel, met name voor aanhangers die gebruikt worden voor commerciële doeleinden of die een bepaald gewicht overschrijden.

    moet een aanhanger apk gekeurd worden

    Uitzonderingen op de Regel

    Voor zware aanhangers, die meer wegen dan 3.500 kg (totaal toegestane massa), gelden andere regels. Deze aanhangers moeten wél APK gekeurd worden. Dit is een belangrijk punt om te overwegen, vooral als je aanhanger dicht bij deze gewichtsgrens komt of als je een aanhanger zakelijk gebruikt.

    Het Belang van Onderhoud

    Hoewel jouw aanhanger misschien niet APK-plichtig is, betekent dit niet dat je onderhoud moet negeren. Regelmatig onderhoud is cruciaal om je aanhanger veilig en betrouwbaar te houden. Bij Japitrailerparts begrijpen we dit als geen ander en bieden we een breed scala aan onderdelen en accessoires om jouw aanhanger in topconditie te houden.

    Veiligheid Eerst

    Veiligheid op de weg begint bij goed onderhoud. Controleer regelmatig de verlichting, banden, remmen, en de bevestigingspunten van je aanhanger. Dit niet alleen om boetes te voorkomen, maar vooral om veiligheidsrisico's te minimaliseren.

    DIY Onderhoudstips

    Veel aanhangeronderhoud kun je zelf uitvoeren. Van het vervangen van verlichting tot het controleren van de bandenspanning. Japitrailerparts heeft alle onderdelen die je nodig hebt om je aanhanger zelf te onderhouden, van eenvoudige vervangingsonderdelen tot gespecialiseerde gereedschappen.

    Op zoek naar aanhanger onderdelen?

    Mijn naam is Pierre Kilkens, geboren en getogen in Nijmegen. Het handelen zit in mijn bloed en ik had al jong de droom om ooit een eigen onderneming te starten. Mijn interesse (mede vanuit mijn werkverleden) ligt in de aanhanger onderdelen. Eind 2020 ben ik gestart met het realiseren van mijn webshop. Sinds 4 januari 2021 is “JapiTrailerparts” online en zijn de eerste verkopen een feit.

    Doel van “JapiTrailerparts” is het bedienen van de particuliere markt. Ik heb inmiddels een groot netwerk aan contacten en leveranciers opgebouwd. Daarom ben ik in staat een mooi programma aan te bieden van alle onderdelen die op en rondom een aanhanger zitten. Ik bied op mijn webshop originele onderdelen aan van gerenommeerde merken zoals Alko, Knott, BPW en Aspöck. Tevens bied ik no-name artikelen aan van hoge kwaliteit. U kunt zelf uw keuze hierin maken. 

    Staat een artikel dat u zoekt niet in de webshop? Stuur een bericht of neem telefonisch contact met mij op. Ik ga dan op zoek naar het door u gewenste artikel, niets is onmogelijk!

    Klanttevredenheid staat bij mij voorop en ik hecht waarde aan een goede service. U kunt mij telefonisch bereiken voor een goed advies of om uw vragen te beantwoorden.

     

    Laat een reactie achter

    Comment form Text

    * Verplichte velden
    Vergelijk 0

      Voeg nog een product toe (max. 5)

      Start vergelijking

      Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »