Terug

Ladingnet Fijnmazig (32)

JapiTrailerparts heeft een ruim assortiment fijnmazige ladingnetten. Hierin maken wij onderscheid tussen 220g/m2 (sterk en zeer soepel) en 350g/m2(soepel en zeer sterk) ,

Filters

Ladingnet Fijnmazig

Ladingnetten (aanhangwagennet)

Waarom een aanhangwagennet of ladingnet?

Sinds 1 januari 2017 is het verplicht om lading die u vervoert op een aanhanger en die er af kan vallen of waaien af te dekken zodat dit niet kan gebeuren. Ook moet de lading als deze eraf kan vallen vast gezet worden met sjorbanden. Dit alles om ervoor te zorgen dat er geen ongelukken kunnen gebeuren op de weg met alle gevolgen van dien.

Waar moeten we opletten bij het bestellen van een ladingnet of aanhangernet?

  • Wat voor een materialen worden er vervoert?
  • Wat moet de maat worden van het net?
  • Hoe sterk moet het net zijn?

Wat voor een materialen worden er vervoert?

De soorten materialen die worden vervoert bepaald in principe of we kiezen voor een grof ladingnet of een fijnmazig ladingnet.

Wat is een grof ladingnet?

Een grof ladingnet is een net met een maaswijdte over het algemeen tussen de 35mm en 50mm. Wij bij Japi kiezen ervoor om de meeste grove ladingnetten te produceren met de maaswijdte 35mm. Dit vinden wij een maat die ervoor zorgt dat de kans dat grote producten er toch niet makkelijk door kunnen vallen. Natuurlijk kunt u ook gebruik maken van de maaswijdte 45mm maar dit komt dan meestal voor als er grote producten vervoert gaan worden. Onze grove lading netten zijn gemaakt van polypropyleen (PP) dit omdat dit een materiaal is dat makkelijk te hanteren is door zijn flexibiliteit hierdoor kan met het net makkelijk over de lading heen gooien en ook kan men het net eenvoudig opbergen. Tevens hebben onze grove lading netten een zeer sterke omranding en maken wij gebruik van een 6mm dit elastische koord dit om het net goed te kunnen vast maken.

Welke maat moet er worden besteld? Wij raden aan om ca. 50 cm groter te bestellen dan de laadbak zowel in de breedte als in de lengte bij een grof net.

Wat is een fijnmazig ladingnet?

Een fijnmazig ladingnet is een net met hele fijnen mazen zodat het materiaal dat u vervoert zoals puin, zand, compost en los gestorte materialen  niet van de aanhanger kunnen waaien of vallen dit kan namelijk wel bij grove aanhangnetten met de maaswijdte van 35/45 en 50mm.

Op onze site kunt u 2 soorten fijnmazige netten vinden en wel de 220 grams en de 350 grams. Beide netten zijn van absolute topkwaliteit.

Fijnmazig ladingnet 220 grams/m2

Wij hebben bij dit type net gekozen voor 220 grams/m2 dit in tegenstelling tot veel andere aanbieders van dit type net die meestal gebruikt maken van 160 tot 200 grams/m2. De reden hiervoor is simpel en wel dat het net dan nog net iets sterker is maar desondanks toch soepel is door het gebruikte materiaal polyethyleen. Tevens beschikt het net over een zeer sterk elastisch koord waardoor het net toch goed kan worden aangespannen. Let wel op indien men echt wil spannen dan moet met gebruik maken van sjorbanden of wel spanbanden.

 

Fijnmazig ladingnet 350 grams/m2

Deze netten zijn gemaakt van PVC en ze zijn ook gecoat waardoor ze zeer goed UV bestendig zijn. Dit zijn in principe de sterkste fijnmazige netten die te koop zijn op de markt. Deze netten worden veel ingezet bij professionele bedrijven als hoveniers en bouwbedrijven. Ook dit net heeft een zeer sterk elastisch koord waarmee de lading goed kan worden vastgezet. Natuurlijk geldt ook hier weer als je echt wilt sjorren moet je sjorbanden of spanbanden gebruiken.

Zoals hierboven aangegeven kunt u bij ons terecht voor in principe ieder soort aanhangernet of ladingnet dat u zoekt in diverse verschillende maten van verschillende materialen voor verschillende doeleinden.

Bij de gekozen maten van de netten hebben wij de maten van de meest verkochte aanhangers genomen en vandaar uit hebben wij de maten gekozen om de netten te produceren.

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »