Terug

Steunpoten (13)

Nieuwe steunpoten nodig voor uw aanhangwagen? onderstaan vind u al onze uitdraaibare, statische, kantelbare steunpoten van verschillende merken zoals, DTR, ALKO/WINTERHOFF

Filters

Steunpoten

Steunpoten

Op de markt is er een grote diversiteit te verkrijgen van steunpoten zoals kantelbare steunpoten, uitdraaibare steunpoten, verstelbare steunpoten, vaste steunpoten en er zijn ook nog hydraulische steunpoten te verkrijgen.

Welke steunpoot heeft u nodig? Dit is afhankelijk of het voor een aanhanger, caravan of camper is. Indien het voor een aanhanger is moet er worden gekeken welk type aanhanger is het. Is het voor een kipper, is het voor een auto transporter, is voor een bouw of schaft keet of misschien voor een markt koopwagen en natuurlijk zijn er ook nog andere aanhangers die uitgevoerd zijn met steunpoten. Ook moet u kijken hoe de steunpoot aan de aanhanger is gemonteerd (ter vervanging) of hoe men deze aan de aanhanger monteren als u dit nog moet gaan doen. Wat ook belangrijk is dat u kijkt naar het draagvermogen van de steunpoot.

Draagvermogen

Iedere steunpoot heeft een draagvermogen wat inhoud dat dit het maximale vermogen is wat de steunpoot per poot aan kan. Bij uitdraaisteunen (ook wel hoeksteun genoemd) die bijvoorbeeld onder een caravan zitten is het belangrijk dat de poten volledig worden uitgedraaid zodat men ook daadwerkelijk op de poot wordt gesteund.

Waarom worden er steunpoten ingezet?

Steunpoten worden gebruikt om er voor te zorgen dat een aanhanger niet gaat kantelen en dat bijvoorbeeld een caravan meer stabiliteit krijgt. Bij een caravan is het belangrijk dat het gewicht goed verdeeld wordt over de steunpoten dit voorkomt dat er teveel gewicht op een steunpoot kom te staan en dat de steunpoot dus niet breekt met alle gevolgen van dien.

Vast steunpoten

Vaste steunpoten zie je veel bij lichte aanhangers, vouwwagens en bijvoorbeeld bij kleine marktkoopwagens kijk maar eens op de markt daar kom je ze veel tegen bij de diverse verkoopwagens. Meestal worden die door vaste steunpoten ondersteunt zodat men stabieler staat bij het lopen in de wagen.

Kantelbare steunpoten

Dit zijn zeer sterke steunpoten die veel worden gebruikt voor het zwaardere werk ze worden dan meestal gemonteerd op kippers en aanhangers waar men  graafmachines mee vervoeren. Je kunt bedenken dat als je met een graafmachine (of grasmaaier) op en af rijdt op een aanhanger je niet wilt dat deze gaat kantelen. De steunpoot werkt met een kantelmechanisme dat uitgevoerd is met een verenede trekknop dat eenvoudig te bedienen is tevens zorgt dit ervoor dat de steunpoot na kantelen gelijk vergrendeld wordt.

Uitdraaibare steunpoten

Dit zijn steunpoten die er voor zorgen dat de aanhanger of caravan stabiel staat en eventueel zelfs water pas. Deze zijn in hoogte verstelbaar d.m.v. een slinger.

Wij verkopen diverse steunpoten als u een steunpoot niet kunt vinden op onze website dan kunt u met ons contact opnemen in de meeste gevallen kunnen wij deze toch binnen een aantal werkdagen leveren.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »