Terug

Remkabels (91)

Onderstaand vind u ons assortiment remkabels, wij hebben remkabels voor elk type of merk. Kunt u niet vinden wat u zoekt neem dan contact op met onze klantenservice.

Filters

Remkabels

Remkabels

Een belangrijke werking dat het remsysteem goed functioneert is een goede werking van de remkabel. De remkabels zorgen ervoor bij het remmen dat de remschoenen tegen de remtrommel worden aangedrukt en de aanhanger wordt afgeremd. Je kunt dus begrijpen dat het erg belangrijk is dat de remkabel soepel loopt. De remkabel moet niet geknikt zijn, de buitenmantel moet intact zijn zodat er geen oxidatie kan optreden en de remkabel niet goed kan functioneren.

 

Diverse soorten remkabels

Er zijn verschillende soorten remkabels op de markt dit is afhankelijk van de bouwer van de as waarvoor de remkabel gebruikt wordt. De meeste assen die gebruikt worden zijn Alko, BPW en Knott maar ook andere merken als WAP, Nieper en Schlegl worden toegepast. Al deze bouwers van assen hebben ook weer hun eigen remkabel waarbij gezegd dient te worden dan Knott en Nieper dezelfde type remkabels gebruiken ook de remkabel voor Schleg komt overeen met deze remkabel.

Maar ook de remkabels kunnen weer per merk verschillend zijn en de meeste die voorkomen zijn onder te verdelen als volgt:

 • Met inhangoog en draadstang
 • Met draadstang en Klok 26mm (en inhangnippel)
 • Met draadstang en Klok 22mm (en inhangnippel)
 • Snelmontage dit is met Klok 26mm (en inhangnippel) en paddenstoel aan de andere kant
 • Snelmontage dit is met Klok 22mm (en inhangnippel) en paddenstoel aan de andere kant

De klok 26mm komt voor bij Alko en BPW en de klok 22mm komt voor bij Knott, Nieper en Schlegl.

Welke remkabel moet er besteld worden?

 • Wat is het as type?
 • Wat is de lengte van de kabel (binnenkabel en buitenkabel)?
 • Welk type wordt er ingezet? Denk aan inhangoog, met klok of snelmontage.
 • Wordt er gekozen voor een normale kabel staal of long life? Long life is met een extra coating zodat de kabel beter beschermt is en daarom langer mee gaat.

Op de meeste remkabel staan artikelnummers of maten zodat men ook eenvoudig kan aflezen welke remkabel besteld moet worden.

Wij verkopen in principe van alle as fabrikanten de originele remkabels maar wij kunnen ook van iedere remkabel een no name alternatief aanbieden ook deze no name remkabels zijn van uiterst goede kwaliteit en deze kabels hebben zich in de afgelopen 10 jaar op de markt bewezen.

Indien u een remkabel nodig heeft en u kunt deze niet vinden op onze site dan kunt u altijd met ons contact opnemen en in de meeste gevallen kunnen wij u dan helpen om de desbetreffende remkabel te leveren.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »