• Incl.Excl.
    BTW
  • 0
  • Incl.Excl.
    BTW
  • 0
    Voor 15.00 Besteld, Morgen in huis! ( m.u.v. )
    Gratis Verzending Vanaf €60(NL) - €75(BE)
    Snel contact via whatsapp +31657803629

    Door Pierre Kilkens, 28 december 2023

    Hoe moet je een aanhanger band verwisselen?

    Als trotse eigenaar van een aanhanger is het onvermijdelijk dat je ooit voor de uitdaging komt te staan om een aanhangerband te verwisselen. Maar geen zorgen, met de juiste kennis en gereedschap kun je deze taak gemakkelijk zelf uitvoeren. In dit artikel bespreken we stap voor stap hoe je een aanhangerband kunt verwisselen, en we delen handige tips om het proces soepel te laten verlopen. En als je op zoek bent naar nieuwe aanhangerbanden, denk dan aan Japitrailerparts voor hoogwaardige kwaliteit.

    Stap 1: Veiligheid boven alles

    Voordat je begint met het verwisselen van de aanhangerband, is het essentieel om de veiligheid te waarborgen. Zorg ervoor dat de aanhanger op een vlakke ondergrond staat en gebruik wielkeggen om te voorkomen dat deze onverwachts gaat rollen. Vergeet ook niet om de handrem van de aanhanger aan te trekken.

    Stap 2: Verzamel het juiste gereedschap

    Een goede voorbereiding is het halve werk. Voordat je aan de slag gaat, verzamel je het benodigde gereedschap. Denk aan een krik, een kruissleutel, een schroevendraaier en eventueel handschoenen. Met het juiste gereedschap bij de hand kun je efficiënt te werk gaan.

    Stap 3: Het opkrikken van de aanhanger

    Plaats de krik op een stevige plek onder de aanhanger en krik deze langzaam omhoog totdat de band vrij van de grond komt. Vergeet niet om de moeren van de aanhangerband een beetje losser te maken terwijl de band nog op de grond staat. Dit maakt het verwijderen van de moeren gemakkelijker zodra de aanhanger is opgekrikt.

    Stap 4: Verwijderen van de oude band

    Nu de aanhanger is opgekrikt en de moeren losser zijn, kun je de oude band verwijderen. Let op eventuele tekenen van beschadiging aan de velg of andere onderdelen. Als je nieuwe banden nodig hebt, is dit het moment om te overwegen om hoogwaardige vervangingen aan te schaffen, bijvoorbeeld bij Japitrailerparts.

    Stap 5: Plaatsen van de nieuwe band

    Plaats de nieuwe aanhangerband op de velg en zorg ervoor dat deze gelijkmatig aansluit. Draai de moeren met de hand vast voordat je gebruikmaakt van de kruissleutel om ze stevig aan te trekken. Zorg ervoor dat je de moeren in een kruispatroon aandraait, dit helpt om de band gelijkmatig op de velg te bevestigen.

    Stap 6: Afnemen van de krik

    Zodra de nieuwe band stevig is bevestigd, kun je de aanhanger voorzichtig laten zakken door de krik langzaam omlaag te draaien. Controleer nogmaals of alle moeren goed zijn vastgedraaid.

    Tips voor het onderhouden van je aanhangerbanden:

    • Controleer regelmatig de bandenspanning om ongelijke slijtage te voorkomen.
    • Inspecteer de banden op tekenen van beschadiging, zoals scheuren, bulten of spijkers.
    • Vermijd overbelasting van de aanhanger, omdat dit de levensduur van de banden kan verkorten.

    Japitrailerparts voor jouw aanhangerbanden

    Het verwisselen van een aanhangerband kan een eenvoudige klus zijn met de juiste kennis en gereedschap. Door regelmatig het onderhoud van je aanhangerbanden bij te houden, kun je de levensduur van de banden verlengen en onaangename verrassingen op de weg voorkomen. Als je op zoek bent naar kwalitatieve aanhangerbanden, overweeg dan een bezoek aan Japitrailerparts voor een uitgebreide selectie en deskundig advies. Veel veilige kilometers gewenst!

    Op zoek naar andere aanhanger onderdelen?

    Mijn naam is Pierre Kilkens, geboren en getogen in Nijmegen. Het handelen zit in mijn bloed en ik had al jong de droom om ooit een eigen onderneming te starten. Mijn interesse (mede vanuit mijn werkverleden) ligt in de aanhanger onderdelen. Eind 2020 ben ik gestart met het realiseren van mijn webshop. Sinds 4 januari 2021 is “JapiTrailerparts” online en zijn de eerste verkopen een feit.

    Doel van “JapiTrailerparts” is het bedienen van de particuliere markt. Ik heb inmiddels een groot netwerk aan contacten en leveranciers opgebouwd. Daarom ben ik in staat een mooi programma aan te bieden van alle onderdelen die op en rondom een aanhanger zitten. Ik bied op mijn webshop originele onderdelen aan van gerenommeerde merken zoals Alko, Knott, BPW en Aspöck. Tevens bied ik no-name artikelen aan van hoge kwaliteit. U kunt zelf uw keuze hierin maken. 

    Staat een artikel dat u zoekt niet in de webshop? Stuur een bericht of neem telefonisch contact met mij op. Ik ga dan op zoek naar het door u gewenste artikel, niets is onmogelijk!

    Klanttevredenheid staat bij mij voorop en ik hecht waarde aan een goede service. U kunt mij telefonisch bereiken voor een goed advies of om uw vragen te beantwoorden.

     

     

    Laat een reactie achter

    Comment form Text

    * Verplichte velden
    Vergelijk 0

      Voeg nog een product toe (max. 5)

      Start vergelijking

      Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »