• Incl.Excl.
    BTW
  • 0
  • Incl.Excl.
    BTW
  • 0
    Voor 15.00 Besteld, Morgen in huis! ( m.u.v. )
    Gratis Verzending Vanaf €60(NL) - €75(BE)
    Snel contact via whatsapp +31657803629

    Door Pierre Kilkens, 14 februari 2024

    Steunpoot aanhanger monteren, hoe doe je dat?

    De gids voor het monteren van een steunpoot op je aanhanger: stap-voor-stap handleiding door Japitrailerparts

    Welkom bij Japitrailerparts! Als je hier bent, ben je waarschijnlijk op zoek naar een gedetailleerde handleiding over hoe je een steunpoot op je aanhanger kunt monteren. Goed nieuws - je bent op de juiste plek! In dit artikel neem ik je mee door het proces van het installeren van een steunpoot, waarbij ik zowel beginners als ervaren klussers zal begeleiden.

    Waarom een steunpoot monteren?

    Voordat we in de installatie duiken, laten we eerst begrijpen waarom een steunpoot zo belangrijk is voor je aanhanger. Een steunpoot biedt extra stabiliteit wanneer je aanhanger geparkeerd staat. Dit is vooral handig tijdens het laden en lossen, waardoor het risico op kantelen wordt verminderd en de veiligheid van zowel jou als je lading wordt vergroot.

    Stap 1: Het juiste type steunpoot kiezen

    Voordat je begint met monteren, moet je ervoor zorgen dat je het juiste type steunpoot hebt voor jouw aanhanger. Japitrailerparts biedt een breed scala aan steunpoten, zowel in grootte als stijl. Kies degene die het beste bij jouw behoeften past. Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze? Aarzel niet om contact op te nemen met het vriendelijke team van Japitrailerparts.

    Stap 2: Benodigde materialen en gereedschappen

    Voordat je begint met de installatie, zorg ervoor dat je alle benodigde materialen en gereedschappen bij de hand hebt. Dit kan onder meer een steunpoot, bevestigingsbouten, een schroevendraaier, een moersleutel en een boormachine omvatten. Zorg ervoor dat je veiligheidshandschoenen draagt en een veilige werkruimte hebt.

    Stap 3: Locatie kiezen voor de montage

    Kies zorgvuldig de locatie op je aanhanger waar je de steunpoot wilt monteren. Overweeg factoren zoals de balans van je aanhanger en de optimale positie voor stabiliteit. Als je twijfelt, raadpleeg dan de handleiding van je aanhanger of vraag het aan het Japitrailerparts-team voor advies.

    Stap 4: Bevestigingspunten marker

    Nu je de locatie hebt gekozen, markeer de bevestigingspunten met een potlood of tape. Dit helpt je om nauwkeurig te boren zonder giswerk. Neem de tijd om deze stap zorgvuldig uit te voeren, want nauwkeurigheid is essentieel voor een veilige installatie.

    Steunpoot aanhanger monteren, hoe doe je dat?

    Stap 5: Boren van gaten

    Met de bevestigingspunten gemarkeerd, is het tijd om gaten te boren voor de bevestigingsbouten. Zorg ervoor dat de boorgaten overeenkomen met de specificaties van de steunpoot en gebruik de juiste boormaat. Wees voorzichtig en draag oogbescherming tijdens het boren.

    Stap 6: Bevestiging van de steunpoot

    Plaats de steunpoot op de juiste positie en bevestig deze stevig met behulp van de meegeleverde bevestigingsbouten. Draai de bouten goed vast met een moersleutel om een solide en veilige bevestiging te garanderen. Controleer nogmaals de stabiliteit en zorg ervoor dat alles stevig is bevestigd.

    Stap 7: Test de steunpoot

    Na de installatie is het tijd om de steunpoot te testen. Laat de aanhanger voorzichtig zakken en observeer of de steunpoot de stabiliteit verbetert. Doe dit op een vlakke ondergrond om nauwkeurige resultaten te krijgen. Als alles goed is, heb je succesvol een steunpoot gemonteerd!

    Op zoek naar aanhanger onderdelen?

    Mijn naam is Pierre Kilkens, geboren en getogen in Nijmegen. Het handelen zit in mijn bloed en ik had al jong de droom om ooit een eigen onderneming te starten. Mijn interesse (mede vanuit mijn werkverleden) ligt in de aanhanger onderdelen. Eind 2020 ben ik gestart met het realiseren van mijn webshop. Sinds 4 januari 2021 is “JapiTrailerparts” online en zijn de eerste verkopen een feit.

    Doel van “JapiTrailerparts” is het bedienen van de particuliere markt. Ik heb inmiddels een groot netwerk aan contacten en leveranciers opgebouwd. Daarom ben ik in staat een mooi programma aan te bieden van alle onderdelen die op en rondom een aanhanger zitten. Ik bied op mijn webshop originele onderdelen aan van gerenommeerde merken zoals Alko, Knott, BPW en Aspöck. Tevens bied ik no-name artikelen aan van hoge kwaliteit. U kunt zelf uw keuze hierin maken. 

    Staat een artikel dat u zoekt niet in de webshop? Stuur een bericht of neem telefonisch contact met mij op. Ik ga dan op zoek naar het door u gewenste artikel, niets is onmogelijk!

    Klanttevredenheid staat bij mij voorop en ik hecht waarde aan een goede service. U kunt mij telefonisch bereiken voor een goed advies of om uw vragen te beantwoorden.

     

    Laat een reactie achter

    Comment form Text

    * Verplichte velden
    Vergelijk 0

      Voeg nog een product toe (max. 5)

      Start vergelijking

      Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »