• Incl.Excl.
    BTW
  • 0
  • Incl.Excl.
    BTW
  • 0
    Voor 15.00 Besteld, Morgen in huis! ( m.u.v. )
    Gratis Verzending Vanaf €60(NL) - €75(BE)
    Snel contact via whatsapp +31657803629

    Door Pierre Kilkens, 15 december 2023

    Remtrommel vervangen van de aanhanger, Hoe doe ik dat?

    Goedendag, enthousiaste aanhangerliefhebber! Als je dit leest, ben je waarschijnlijk op zoek naar wat handige informatie over het vervangen van de remtrommel op je aanhanger. Goed nieuws, je bent op de juiste plek beland! In deze uitgebreide gids, gesponsord door Japitrailerparts, nemen we je stap voor stap mee door het proces van het vervangen van de remtrommel. Laten we beginnen met waarom het belangrijk is en hoe je het kunt aanpakken.

    Waarom is het vervangen van de remtrommel essentieel voor je aanhanger?

    Voordat we in de details duiken, laten we eens kijken waarom het vervangen van de remtrommel zo cruciaal is voor de veiligheid en prestaties van je aanhanger. De remtrommel is een integraal onderdeel van het remsysteem en zorgt voor een soepele werking van de remmen. Na verloop van tijd kunnen remtrommels slijten door normaal gebruik, wat de remprestaties kan beïnvloeden. Door regelmatig de remtrommel te vervangen, behoud je optimale remkracht en minimaliseer je het risico op ongelukken.

    Stap 1: Verzamel alle benodigde materialen en gereedschappen

    Voordat je begint, is het essentieel om ervoor te zorgen dat je alle benodigde materialen en gereedschappen bij de hand hebt. Bij Japitrailerparts bieden we hoogwaardige remtrommels die je kunt verkrijgen voor dit project. Zorg ervoor dat je ook beschikt over een krik, een set steeksleutels, een momentsleutel en eventueel een schroevendraaier.

    Stap 2: Zorg voor een veilige werkplek

    Veiligheid staat voorop. Zorg ervoor dat je de aanhanger op een vlakke ondergrond parkeert en gebruik de juiste veiligheidsuitrusting, zoals werkhandschoenen en veiligheidsbril. Gebruik de krik om de aanhanger veilig op te tillen en zorg ervoor dat deze stabiel staat voordat je begint met het vervangen van de remtrommel.

    Stap 3: Demonteer het wiel en de remonderdelen

    Nu je een veilige werkplek hebt, verwijder je het wiel van de aanhanger met behulp van de steeksleutels. Vervolgens kun je toegang krijgen tot de remtrommel. Demonteer de remonderdelen voorzichtig en maak indien nodig foto's om later te raadplegen bij het monteren van de nieuwe remtrommel.

    Stap 4: Verwijder de oude remtrommel

    Met de remonderdelen gedemonteerd, kun je nu de oude remtrommel verwijderen. Dit kan wat weerstand bieden, dus wees geduldig en gebruik eventueel een rubberen hamer om te helpen bij het losmaken. Eenmaal verwijderd, inspecteer de remtrommel op tekenen van slijtage, scheuren of andere beschadigingen.

    Remtrommel vervangen van de aanhanger, Hoe doe ik dat?

    Stap 5: Plaats de nieuwe remtrommel van Japitrailerparts

    Nu komt het spannende deel: het installeren van de gloednieuwe remtrommel van Japitrailerparts. Plaats de remtrommel op de juiste manier en zorg ervoor dat deze stevig is bevestigd. Volg de instructies op die bij de remtrommel zijn geleverd en gebruik de momentsleutel om de bevestigingsbouten met het juiste koppel aan te draaien.

    Stap 6: Monteer de remonderdelen en het wiel terug

    Met de nieuwe remtrommel op zijn plaats, monteer je de remonderdelen zoals ze oorspronkelijk waren. Zorg ervoor dat alles goed vastzit en op zijn plaats zit. Monteer ten slotte het wiel terug op de aanhanger en draai de wielmoeren stevig aan.

    Gefeliciteerd! Je hebt succesvol de remtrommel van je aanhanger vervangen. Vergeet niet om je remmen te testen voordat je de weg op gaat, en als je ooit vragen hebt over remtrommels of andere aanhangeronderdelen, aarzel dan niet om contact op te nemen met Japitrailerparts. Veiligheid staat altijd voorop, en met hoogwaardige onderdelen zoals die van Japitrailerparts, kun je met een gerust hart de weg op met je aanhanger. Happy trailering!

    Op zoek naar andere aanhanger onderdelen?

    Mijn naam is Pierre Kilkens, geboren en getogen in Nijmegen. Het handelen zit in mijn bloed en ik had al jong de droom om ooit een eigen onderneming te starten. Mijn interesse (mede vanuit mijn werkverleden) ligt in de aanhanger onderdelen. Eind 2020 ben ik gestart met het realiseren van mijn webshop. Sinds 4 januari 2021 is “JapiTrailerparts” online en zijn de eerste verkopen een feit.

    Doel van “JapiTrailerparts” is het bedienen van de particuliere markt. Ik heb inmiddels een groot netwerk aan contacten en leveranciers opgebouwd. Daarom ben ik in staat een mooi programma aan te bieden van alle onderdelen die op en rondom een aanhanger zitten. Ik bied op mijn webshop originele onderdelen aan van gerenommeerde merken zoals Alko, Knott, BPW en Aspöck. Tevens bied ik no-name artikelen aan van hoge kwaliteit. U kunt zelf uw keuze hierin maken. 

    Staat een artikel dat u zoekt niet in de webshop? Stuur een bericht of neem telefonisch contact met mij op. Ik ga dan op zoek naar het door u gewenste artikel, niets is onmogelijk!

    Klanttevredenheid staat bij mij voorop en ik hecht waarde aan een goede service. U kunt mij telefonisch bereiken voor een goed advies of om uw vragen te beantwoorden.

     

    Laat een reactie achter

    Comment form Text

    * Verplichte velden
    Vergelijk 0

      Voeg nog een product toe (max. 5)

      Start vergelijking

      Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »