• Incl.Excl.
  BTW
 • 0
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Voor 15.00 Besteld, Vandaag verzonden!
  Gratis Verzending Vanaf €60(NL) - €75(BE)
  Snel contact via whatsapp +31657803629

  Door Pierre Kilkens, 8 juni 2023

  Wat is het verschil tussen een geremde en ongeremde aanhanger? Een essentiële gids voor jou!

  Wat betekent het om een aanhanger "geremd" te hebben?

  Bij een geremde aanhanger wordt het remsysteem geactiveerd wanneer je remt met je voertuig. Dit betekent dat de aanhanger ook vertraagt, waardoor je een betere controle hebt over het totale gewicht van de combinatie. Een geremde aanhanger is uitgerust met eigen remmen die worden bediend door het trekkende voertuig. Dit helpt bij het verminderen van de remafstand en verbetert de algehele veiligheid tijdens het rijden.

  Wat zijn de voordelen van een geremde aanhanger?

  • Verhoogde remcapaciteit: Het hebben van remmen op de aanhanger zelf vergroot de remcapaciteit van de hele combinatie. Dit is vooral belangrijk bij het trekken van zware ladingen of bij het rijden in heuvelachtig terrein.
  • Verbeterde veiligheid: Door het gebruik van remmen op de aanhanger wordt de remkracht gelijkmatig verdeeld over zowel het trekkende voertuig als de aanhanger, waardoor het risico op slingeren en het verlies van controle wordt verminderd.
  • Lagere slijtage van het trekkende voertuig: Met een geremde aanhanger hoeft het trekkende voertuig minder te vertrouwen op zijn eigen remmen, waardoor de slijtage van de remonderdelen wordt verminderd.

  Wanneer is een ongeremde aanhanger geschikt?

  Ongeremde aanhangers zijn geschikt voor kleinere ladingen en situaties waarin de totale massa van de aanhanger en de lading binnen de wettelijke grenzen van het trekkende voertuig blijven. Als je hoofdzakelijk lichte ladingen vervoert of alleen in vlak terrein rijdt, kan een ongeremde aanhanger een praktische en kosteneffectieve keuze zijn.

  Wat zijn de overwegingen bij het gebruik van een ongeremde aanhanger?

  • Remafstand en controle: Ongeremde aanhangers hebben een langere remafstand en kunnen de controle over het voertuig beïnvloeden, vooral bij het remmen bij hogere snelheden.
  • Gewichtsbeperkingen: Het is belangrijk om de maximale belastingscapaciteit van zowel de aanhanger als het trekkende voertuig te kennen en te respecteren. Overbelasting kan de stabiliteit en de veiligheid in gevaar brengen.
  • Rijomstandigheden: Ongeremde aanhangers kunnen minder stabiel zijn bij sterke zijwind of bij het nemen van scherpe bochten. Het is belangrijk om voorzichtig te zijn en de snelheid aan te passen aan de omstandigheden.

  Over het algemeen

  Het verschil tussen een geremde en ongeremde aanhanger ligt in de aanwezigheid van een eigen remsysteem. Een geremde aanhanger biedt een verbeterde remcapaciteit, verhoogde veiligheid en minder slijtage aan het trekkende voertuig. Een ongeremde aanhanger is geschikt voor lichtere ladingen en situaties waarin de totale massa binnen de grenzen blijft.

  Bij het maken van de keuze tussen een geremde en ongeremde aanhanger is het essentieel om rekening te houden met de aard van jouw lading, de rijomstandigheden en de veiligheidsaspecten. Raadpleeg altijd de richtlijnen en voorschriften van jouw lokale autoriteiten en zorg ervoor dat je de maximale belastingscapaciteit van zowel de aanhanger als het trekkende voertuig respecteert.

  Of je nu kiest voor een geremde of ongeremde aanhanger, veiligheid moet altijd de hoogste prioriteit hebben. Investeer in hoogwaardige aanhangeronderdelen en onderhoud ze regelmatig om een veilige en probleemloze rijervaring te garanderen.

  Op zoek naar aanhanger onderdelen?

  Mijn naam is Pierre Kilkens, geboren en getogen in Nijmegen. Het handelen zit in mijn bloed en ik had al jong de droom om ooit een eigen onderneming te starten. Mijn interesse (mede vanuit mijn werkverleden) ligt in de aanhanger onderdelen. Eind 2020 ben ik gestart met het realiseren van mijn webshop. Sinds 4 januari 2021 is “JapiTrailerparts” online en zijn de eerste verkopen een feit.

  Doel van “JapiTrailerparts” is het bedienen van de particuliere markt. Ik heb inmiddels een groot netwerk aan contacten en leveranciers opgebouwd. Daarom ben ik in staat een mooi programma aan te bieden van alle onderdelen die op en rondom een aanhanger zitten. Ik bied op mijn webshop originele onderdelen aan van gerenommeerde merken zoals Alko, Knott, BPW en Aspöck. Tevens bied ik no-name artikelen aan van hoge kwaliteit. U kunt zelf uw keuze hierin maken. 

  Staat een artikel dat u zoekt niet in de webshop? Stuur een bericht of neem telefonisch contact met mij op. Ik ga dan op zoek naar het door u gewenste artikel, niets is onmogelijk!

  Klanttevredenheid staat bij mij voorop en ik hecht waarde aan een goede service. U kunt mij telefonisch bereiken voor een goed advies of om uw vragen te beantwoorden.

  Aanhanger verlichting kopen

  Laat een reactie achter

  Comment form Text

  * Verplichte velden
  Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking

   Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »