• Incl.Excl.
  BTW
 • 0
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Voor 15.00 Besteld, Morgen in huis!
  Gratis Verzending Vanaf €60(NL) - €75(BE)
  Snel contact via whatsapp +31657803629

  Door Pierre Kilkens, 20 februari 2023

  Is het gebruik van een aanhangernet verplicht?

  Is het gebruik van een aanhangernet verplicht? Het antwoord is: Nee, het gebruik van aanhangernet is niet persé verplicht. Sinds 1 januari 2007 is het wettelijk verplicht om ladingen op een aanhangwagen altijd goed vast te zetten, zodat deze niet van de aanhangwagen kan waaien of stuiteren. Het is aan de eigenaar van de lading om te bepalen hoe deze wordt vastgezet en welke hulpmiddelen hiervoor worden gebruikt. Of een aanhangernet verplicht is, hangt af van de aard van de lading. Als de lading met spanbanden kan worden vastgezet, is dat voldoende. Als de lading niet met spanbanden kan worden vastgezet, bijvoorbeeld bij los afval of puin, is het gebruik van een aanhangernet (of gaasdoek) wel verplicht.

  Wanneer is het gebruik van een aanhangernet verplicht?

  Een aanhangernet is verplicht wanneer je een losse lading vervoert op jouw aanhangwagen. Onder losse lading vallen bijvoorbeeld puin, snoeiafval, papier, stenen, brandhout, meerdere dozen, afval en grofvuil. Dergelijke lading kan namelijk niet veilig worden vastgezet met spanbanden, dus in dat geval is het gebruik van een aanhangernet verplicht. Let op: bij los zand is een aanhangernet niet voldoende, je hebt hiervoor gaasdoek of vlakzeil nodig. Als je twijfelt of jouw lading als losse lading wordt beschouwd, is het verstandig om een net over de lading te spannen voor de veiligheid van jouw zelf en de medeweggebruikers.

  Wanneer is het gebruik van een aanhangernet niet verplicht?

  Als jij je lading veilig kunt vastzetten met spanbanden, is het gebruik van een aanhangernet niet verplicht. Maar het is wel toegestaan om een net te gebruiken in plaats van spanbanden, afhankelijk van de aard van de lading. Het is echter belangrijk om rekening te houden met het gewicht van de lading, omdat een net niet altijd voldoende is om de lading op zijn plaats te houden.

  Hoe kies ik het juiste aanhangernet?

  Het wordt aanbevolen om een net te kiezen dat iets groter is dan de bak van jouw aanhangwagen. Op die manier kan de lading altijd volledig worden afgedekt, zelfs als deze iets boven de rand van de laadbak uitsteekt. Als de afmetingen van jouw aanhangwagen bak bijvoorbeeld 400x200 cm zijn, kies dan een net van 450x250 cm om jouw lading veilig te kunnen afdekken.

  Voordelen van het gebruik van een aanhangernet

  Flexibiliteit: Het net is zeer geschikt om uitstekende delen van de lading vast te spannen vanwege de flexibiliteit van het materiaal.

  Gebruiksvriendelijkheid: Een aanhangernet is de snelste en gemakkelijkste manier om jouw lading veilig vast te zetten. Je gooit het net simpelweg over de lading en bevestigt het met de elastische koorden aan je aanhangwagen.

  Prijs-kwaliteitverhouding: Een aanhangernet is zeer betaalbaar en gaat lang mee. Je kunt dus jarenlang gebruik maken van een degelijk net.

  Bestel een aanhangernet bij JapiTrailerparts

  Bij JapiTrailerparts verkopen wij hoogwaardige netten van verschillende merken. Deze netten zijn gemaakt van sterk materiaal en van bijzonder goede kwaliteit. Onze aanhanger netten voldoen aan alle veiligheidseisen. Wij hebben een breed assortiment aanhanger netten. Ben je op zoek naar een aanhangernet? Bekijk dan eens onze collectie. Je kunt de perfecte aanhangernet aanschaffen bij Japitrailerparts.  Laat een reactie achter

  Comment form Text

  * Verplichte velden
  Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking

   Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »